Janne

8.1.2021 - Taas ehdolle!

Niin on taas aika rientänyt ja uudet kuntavaalit ovat edessä. Vaikka aikaa ei ole sen enempää käytössä kuin ennenkään, koen edelleen velvollisuudekseni tehdä töitä yhteisten asioiden eteen. Ehdolla siis ollaan.

15.2.2017 - Ehdolle kuntavaaleihin!

Nykypäivänä tuntuu kiire olevan jatkuvasti läsnä. Työ vaatii paljon ja päivät tuntuvat venyvän kuin itsekseen. Kotona odottaa vaimo ja kaksi lasta, joitten kanssa on mukava touhuta –ruoanlaiton, vaipanvaihdon, syöttämisen ja siivoamisen välissä. Lisäksi olen lupautunut muutamien harrastusten myötä aika isojen hankkeitten johtoon, mm. järjestämään toukokuussa Ouluun kansainvälistä opiskelijakuorofestivaalia noin 1200 laulajalle. Kuka hullu nyt vielä ryhtyisi vaalikampanjaa käymään?

Kaikista kiireistä huolimatta vaalit ovat kuitenkin nyt. Vaalien kautta on mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen millaisessa Oulussa elämme tulevaisuudessa. Ihmeitä ei kukaan pysty tekemään, mutta yhteistyöllä meidän tulee ohjata Oulu-laivaa vesille, jossa nuorille toteutuvat harrastusmahdollisuudet, opiskelupaikka ja sen jälkeinen työllistyminen, perheelliselle toimiva päivähoito, riittävä työllisyys ja kaavoituksella järjestetty toimivat asumismahdollisuudet, seniorikansalaisia ja muita ihmisryhmiä unohtamatta.

Kiireestä huolimatta olen valmis uhraamaan tähän työhön aikaa ja niin myös sen tavoitteluun. Koska uskon Ouluun ja oululaisiin.

Jos sinäkin, lukijani, tunnet että asia on tärkeä niin liity joukkoomme. Ehdokkaaksi ennättää vielä. Ja ellet lähde ehdokkaaksi, niin ehdokkaat tarvitsevat tukea kampanjoinnissa. Ja ellei mitään muuta, muista äänestää oikein. ;)

15.2.2017 - Sidonnaisuuksien ilmoitus

Virat, toimet, ammatit, tehtävät

  1. Valtion, kunnan ja muiden julkisyhteisöjen virat – Ei ole
  2. Palkattu toimi yksityisessä yrityksessä tai yhteisössä – Maintpartner Oy, Tiimipäällikkö. Kuukausipalkallinen toimi.
  3. Ammatin ja elinkeinon harjoittaminen – Ei omaa toiminimeä

Hallintotehtävät

  1. Hallintotehtävät valtionyhtiöissä - Ei ole
  2. Hallintotehtävät taloudellisesti merkittävissä yrityksissä – Ei ole
  3. Hallintotehtävät pankeissa ja muissa rahalaitoksissa – Ei ole
  4. Hallintotehtävät merkittävissä järjestöissä – Ei ole

Luottamustehtävät

  1. Etujärjestöjen luottamustehtävät – Insinööriliiton edustajakokousedustaja, Pioneeriaselajin liiton koulutuspäällikkö, Pohjan Pioneerikillan puheenjohtaja.
  2. Kunnalliset ja kirkolliset luottamustehtävät - Ei ole

Taloudellinen asema

  1. Liike- ja sijoitustoimintaa varten hankitut merkittävät omistukset sekä muut merkittävät omistusosuudet. – Asuntovelkaa kymmenien vuosien tarpeisiin

10.2.2017 - Maahanmuutosta

Kommentoidaan nyt tätäkin koska asia tuntuu nousevan aika usein esille.

Vaikka aina ei olo olekaan kuin lottovoittajalla, niin kokonaisuudessaan Suomi on hyvä maa asua ja elää ja meidän tulisi olla ylpeitä yhteiskunnastamme. Huolimatta ihonväristä, uskonnosta, aatteellisuudesta ja kotimaasta mielestäni Suomessa on tilaa ihmisille, jotka ovat valmiita hyväksymään suomen kulttuurin osana omaansa ja jotka ovat valmiita tekemään töitä yhteiskunnan ja hyvinvoinnin säilyttämiseksi. Myös pakolaisia (= kotimaassaan vainottuja) ihmisiä voidaan ottaa vastaan, mutta tämän suhteen kiintiömme saisi olla verrattain tiukka; meillä ei tarvitse yrittää olla mallimaa.

Sitä vastoin mielestäni oleskelulupa tulee perua ja karkotuspäätös saattaa täytäntöön välittömästi, mikäli oleskeluluvalla tai vastaavassa tilassa suomessa asuva henkilö tulee tuomituksi vankeuteen. Yleensä tällöin on kyse jo vakavammista tai toistuvista rikoksista. Ihmisen tulee vastata teoistaan, eikä useita kertoja törkeisiin rikoksiin osallistunut ihminen selvästikään halua paikkaa yhteiskuntamme osana –hän on sen itse hylännyt. Me voimme ja meidän tulee kunnioittaa ja ymmärtää toisia kulttuureita, mutta pohjimmiltaan Suomeen tulevien tulee mukauttaa toimintaansa suomen kulttuuriin, ei meidän muuttaa kulttuurimme heille sopivaksi.

3.10.2012 - Harrastusmahdollisuudet kaikille –myös ampujille!

Kaikki eivät pelaa sulkapalloa tai koripalloa. Pitää muistaa tarjota tasa-arvoisesti mahdollisuuksia eri alojen harrastajille, myös ampujille. Ammunta on äärimmäisen haastava ja vaativa urheilulaji, joka toisaalta vaatii hyvää kuntoa ja kykyä liikkua ja toisaalta mielenrauhan saavuttamista suorituksen ajaksi. Oululaisilla on hyvät ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet joita täytyy kehittää jatkossakin ja olennaisena osana tulee säilyttää riittävä ja kattava ampumaratojen verkko.

27.9.2012 - Maanpuolustustoiminta

Pääsinpä jokin aika sitten mukaan suunnittelemaan seuraavaa Maanpuolustuskoulutuksen, MPK:n harjoitusta. Tämä sai taasen miettimään maanpuolustustoimintaa. On jotenkin nurinkurista, että nykyisin joutuu aina välillä puolustamaan itseään, miksi haluaa harrastaa maanpuolustusta. Muotoillaan erilailla: etkö halua, että minä suojelen sinuakin tarvittaessa, teen luonnon helmassa tulen kun on kylmä, sidon haavasi kun olet loukkaantunut? Rauhan rakastaminen on ei poissulje sitä, että on valmis puolustamaan itselle tärkeitä asioita.

Maanpuolustus on minulle tärkeä ja edellytykset täysimittaiseen kotimaan puolustukseen tulee säilyttää. Oulussa tulee olla Puolustusvoimien toimintaa. Osana tätä Oulussa tulee säilyttää kattava ampumarataverkko riittävien harrastusmahdollisuuksien tarjoamiseksi myös tälle ihmisryhmälle. Pitää muistaa, että varusmiespalvelus ja reserviläistoiminta valmistavat ihmiset tuottamaan turvallisuutta myös siviilikriiseissä. Ennen kaikkea me valmistaudumme suojelemaan itseämme, läheisiämme ja yhteiskuntaa, emme tappamaan vihollisia.

16.9.2012 - Vapautta ja vastuuta

Taas saa lukea lehdestä, miten Suomeen tarvitaan lisää sääntöjä ja valvontaa. Eiköhän homman pitäisi olla niin, että Jokaisella ihmisellä on vastuu kannettavana. Yhteiskunnan ei tarvitse, eikä saa määrätä kaikista pienistä elämään liittyvästä yhteiskunnasta lailla tai asetuksella. Ihmisellä tulee olla tilaisuus toteuttaa itseään. Kun ihmiselle antaa riittävästi vapautta ja vastuuta työtehtävässään, hoitaa tämä sen paremmin. Voinhan minäkin koittaa mikrojohtaa projekteja töissä, mutta paremmin ne hoituvat kun ihmisille antaa tavoitteen, resurssit, rajat ja oman toimivallan.

8.9.2012 - Vanhustenhoito

Taas vaihteeksi vanhustenhoito on polttava puheenaihe. Hirveä haloo kiintiöistä. Kannatan koti- ja omaishoitoa niin pitkään kuin se on mahdollista, ihan inhimillisyydenkin kannalta. Tämä tarkoittaa myös kohtuullista tukea omaishoitajille. Kun sitten tulee aika siirtyä laitoshoitoon, jokainen vanhempi ihminen on ansainnut ihmisarvoisen hoidon, mutta se tulee asenteella ja tahdolla, ei keinotekoisilla kiintiöillä. Tahtotilan tulee olla riittävä rahoituksen ja henkilöstömäärien suhteuttamiseen toimintaan, vasta silloin ihmisarvoinen kohtelu toteutuu. Kiintiöt ovat vain vastuunsiirtoa ja tyhjänpäiväinen yritys kerätä pisteitä asiasta huolestuneilta

Ymmärrän myös säästöpaineet ruokahuollon järjestelyissä, mutta ei maidon, leivän ja salaatin järjestäminen vanhusten kotiruokahuoltoon voi olla noin vaikeaa kuin miltä se on saatu vaikuttamaan.

3.9.2012 - Hiukka -harjoitus

Nyt on Hiukka-harjoitus hoidettu. Kiitokset kaikille kouluttajille ja osallistujille. Olitte loistavan innostuneita ja aktiivisia ja näin harjoituksen johdon kannalta hyvällä tavalla omatoimisia; pääsimme helpolla. On ilo huomata, miten maanpuolustustahtoa löytyy ja miten aktiivit ovat edelleenkin valmiita käyttämään omaa vapaa-aikaansa valmistautuakseen turvaamaan yhteiskuntaa kriisitilanteessa.

Samassa yhteydessä muuten huomaa senkin, miten tärkeä rooli P-S huoltorykmentillä ja ampumaradoilla on Oululaisen maanpuolustusaktiivin toimintaan. Näistä pitää pitää kiinni!

15.8.2012 - Miksi politiikkaan?

Olen aina koittanut parantaa opiskelijoiden oloja ylioppilaskunnan ja opiskelijakunnan kautta sekä ollut aktiivinen yhdistystoiminnassa. Minusta ihmisen pitää olla valmis uhraamaan aikaa myös valmisteleviin toimiin ja raakaan työhön harrastusten ja yhteiskunnallisten asioiden parissa.

Poliitikot tekevät politiikkaa eikä asiaa saada muuttumaan ennenkuin edes kaupunginvaltuustoon saadaan kaltaisiani kansalaisaktiiveilla, jotka haluavat vain tehdä työnsä ja vaikuttaa järkeviin ratkaisuihin kunnallispolitiikassa.

Ammattipoliitikot luovat politiikasta uraa ja silloin ihminen muuttuu helposti värittömäksi, mauttomaksi ja hajuttomaksi. Siinä mielessä olen positiivisella mielellä seurannut perussuomalaisia: vaikken olekaan samaa mieltä kaikista heidän teemoistaan ja perusteluistaan, minusta on tärkeää, että asioista keskustellaan eikä vain hyssytellä hiljaisiksi. Mutta eteenpäin päästään vain esittämällä vaihtoehtoja, ei haukkumalla toimintaa.

Puolue on eräs hyvin tärkeä työkalu saada esityksiä ja ajatuksia läpi ja sellaisena Kokoomus on ainoa järkevä ratkaisu. Ennen kaikkea uskon ja kannatan Kokoomuksen teemoja siitä, että yksilöä kannustetaan kantamaan vastuuta, että työn pitää olla palkitsevaa ja että kulttuuria, uskontoa ja kotimaata kunnioitetaan.